Älskade och saknade

Carover's Little Lady "Lady"

Bild kommer

Papillon

Född; 1976-01-06

Blev 12 år

Jag var 10 år och familjens första Papillontik Malou fick sin första kull. Lyckan var total när det bestämdes att vi skulle behålla en och att valpen skulle bli MIN !! Oj, vad mycket hon fick vara med om den lilla hunden, oändligt antal besök på brukshundklubben. Hur mycket promenader som helst, på helgerna åkte vi ofta på tävlingar/träffar/aktiviteter med kompisarna på klubben. Att få skjuts av någon förälder var det aldrig tal om - vi åkte buss och tunnelbana till alla möjliga och omöljliga ställen. Hon var min trogna följeslagare i vått och torrt och vi hade SÅ ROLIGT!

Vi tränade både spår och lydnad, i slutet av 70-talet såg hundträningen lite annorlunda ut om man jämför med nu. Det var mycket ryck i kopplet och ganska hårda tag på de kurser vi gick. Jag travade runt i ring bland schäfrar och dobermanns och kände väl att det inte riktigt passade att hantera min lilla söta Pappis på det sättet som instruktören sa, så på något förunderligt sätt hittade jag mitt eget sätt att träna henne. Vi tränade MYCKET och fokuserat. Det resulterade i LP1, med som bäst 198 poäng, vi startade 2;an men jag lyckades inte få henne att ta apporten så där någonstans gav jag upp.

Lady fick 4 valpkullar vilket jag var var ganska ointresserad av, jag var mest sur på mamma - jag ville ju ha min hund för mig själv. Jag kan än idag få en tår i ögat när jag tänker på min underbara kompis som följde mig genom tonåren och gav mig så otroligt mycket kärlek.

Carovers "Jack"

Bild kommer

Papillon

Född;

Blev 10 år

Bara tanken på att Lady skulle bli gammal och försvinna ur mitt liv någon gång gav mig panik och fick mig att övertala mamma om att jag MÅSTE ha en hund till. Så kom Jack in i mitt liv, en snygg och lite försiktig Papillonpojke. Ungefär samtidigt som mitt stora hundintresse byttes ut mot andra tonårsintressen. Med andra ord blev det inte tillnärmelsevis lika mycket träning och kurser med Jack som det hade varit med Lady. Men han hängde med när jag flyttade hemifrån, mer som sällskap än som träningskompis. 

Frökkbos Katla "Sassa"

Bild kommer

Isländsk Fårhund

1993-09-24

 Blev 12 år

Januari 1992 föddes vår son, i oktober 1993 föddes vår dotter och några veckor efter det hämtade vi hem Sassa. Tror att uppfödaren var liiite skeptisk till att vi skulle klara av det men på något sätt lyckades jag övertala henne om att det var ett perfekt tillfälle i livet att skaffa hundvalp. Och det VAR det, jag var föräldraledig under valptiden, jobbade deltid några år efter det och Sassa var en ganska lättsam hund. Jag hade ambitioner att tävla och träna med henne, men det blev inte så mycket som jag hade tänkt, men hon var en fantastisk familjehund och en mycket fin kompis till våra barn under uppväxten. Hon var med oss på sjön och trivdes med det. 

Caradee's Cayenne "Chilla"

Australian Shepherd
2009-01-01
Blev 6 år
Läs mer om Chilla här