RLDN Caradee's Cayenne "Chilla"

u. KORAD LP1 RLDN RLDF RLDA Meet MyOwn Deedee Trotter

e. SAGCH SAG(HOPP)CH KORAD LP2 El Merino's Pastor

2009-01-01 - 2015-01-20

Chilla var ur vår första kull, jag hade inte tänkt att behålla någon i den kullen då jag tänkte att Deedee och jag hade så mycket kvar att göra så jag inte skulle ha tid med en hund till. Men Chilla charmade mig fullständigt och fick stanna.

En hund som gett oss kärlek, glädje, tårar och en hel del gråa hår. Redan från början kände jag att hon inte var lik någon annan hund jag haft. Samtidigt som hon var väldigt framåt och nyfiken så visade hon en del rädslor och oförmåga att bearbeta och komma över det som skrämt henne. Enligt Chilla är människor som "beter sig underligt" det läskigaste som finns. Vad hon anser som "underligt" är bara hon som kan svara på, men ett exempel kan vara okända människor som stirrar på henne. Med tanke på hennes speciell utseende med det isblåa ögat så är det väldigt många som genom åren har stirrat henne i ansiktet och hon tyckte det var urjobbigt. Hon hade också otroligt många "bästisar" som var människor - de hon gillade älskde hon över allt på hela jorden och de som enligt henne var "skumma" ville hon inte ha med att göra och den som var helt neutral accepterade hon. Såhär i efterhand inser jag att jag borde förstått hennes problem tidigare och framförallt tagit hjälp av någon kunnig i ett tidigare skede. Hela historien ska inte berättas här men kort så tog jag hjälp av Åsa och Modde på  Daily Dog och började träna Chilla mer målinriktad i vardagen. När hon var 4 år började jag inse att hon kanske skulle må bättre av att bo hos någon som kunde ge henne mer tid och framförallt lite lugn och ro - hos oss med ungdomar och mycket hundar i huset blev det ibland lite för mycket för Chilla. Chilla flyttade till en familj i Norrtälje där allt fungerade toppenbra. Efter ett år och pga flera omständigheter tog de det tunga beslutet att de inte kunde ha kvar Chilla längre, så hon flyttade hem till oss igen. 

Träningsmässigt var hon helt fantastisk, följsam, lättlärd, smart och med otroligt mycket "will-to-please". Hon hade inga problem att vara "i bubblan" med mig på träning/tävling, men så fort vi var klara blev hon återigen misstänksam mot omvärlden.  Vi har gick massor av kurser och tävlade i rallylydnad flertalet gånger. Hon var dessutom en riktigt fin spårhund, vi spårade en del som aktivering och hon älskade det! Bland det roligaste vi gjort tillsammans var när vi gick en introduktionskurs för blivande Räddningshundar. Där visade hon sin otroliga samarbetsvilja och orädsla i olika miljöer men tyvärr också ett stort ointresse och rädsla för främmande människor och det är ju främmande människor räddningen handlar om så vi fick inte göra inträdesprovet.

Ett år efter att Chilla flyttat hem till oss igen tog vi beslutet att låta henne somna in. Det är mitt livs svåraste beslut trots att jag vet att det var det bästa både för henne och för oss. Jag har haft hund i 40 år och Chilla är den hund som berört mig mest, tårar och glädje omvartannat i 6 års tid. Jag tror att bara den som levt med en hund som Chilla kan förstå vad vi gick igenom. Tanken var att jag skulle skriva en längre text om vår tid tillsammans, men jag tror inte jag orkar eftersom historien fick ett så sorgligt slut.

Vila i frid min vackraste vän

Nu får du springa på hundhimlens gröna ängar där inga "fula gubbar" finns och matskålarna alltid är fulla.

Saknar dig varje dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Född: 2009-01-01
Reg: S15122/2009

Kön; Tik, kastrerad
Färg: Blue merle, bi
Ögon: brun/blå
Svans: lång
HD: B/B
AD: u a

Mental

Genomfört MH med 4 på skott

Utställning

Very Good i ÖKL

Rallylydnad

RLDN

2 godkända i fortsättningsklass